Peter Asplund & Martin Sjöstedt Dektette 12 November

Basisten och pianisten Martin Sjöstedt har slagit ihop sina påsar med trumpetaren och sångaren Peter Asplund och bildat denna stjärntrupp för att, som titeln antyder, hylla två musikaliska giganter inom den så kallade ”west-coast” jazzen.

Marty Paich, kompositör och arrangör, jobbade tillsammans med sångaren Mel Tormé på ett antal odödliga skivinspelningar, där de skapade historia genom Paich säregna arrangemang och Tormés jazzsång, som på ett för tiden helt nytt sätt integrerades i orkesterklangen. Man valde att använda sig av en stor liten ensemble, en tentett, som kallades dektette. Det vill säga, både storband och liten jazzgrupp på samma gång! Idén kom ur Gerry Mulligans tentett och Miles Davies ”Birth of the cool”.

Asplunds och Sjöstedts svenska dektettupplaga spelar transkriberade originalarrangemang av Marty Paich, från de olika instrumentala skivor Paich gjorde, samt från de skivor han gjorde med Mel Tormé. Musikerna är noga utvalda för att lyckas återskapa originalsoundet och är en blandning av unga svenska musiker och äldre, starka jazzprofiler, som är landets kunnigaste inom den amerikanska ”west-coast” jazzen.

dektette
Karl Olandersson trumpet, Jonne Bentlöv trumpet. Jan Allan trumpet, Petter Carlsson horn/piano, Bertil Strandberg euphonium/trombon, Amanda Sedgwick altsax, Klas Toresson tenorsax, Björn Jansson barytonsax, Rasmus Kihlberg trummor, Martin Sjöstedt kontrabas, Peter Asplund vocal/trumpet.

Grafikens Hus 12 November 19.30
Köp biljett

 

 

Pris: 180 kr +förköpsavgift
(Medlemmar* 150 kr) +förköpsavgift

OBS! Viktigt att notera! Det är kontanter som gäller vid betalning av biljett konsertkvällen. Vi har ingen möjlighet att ta betalt via kort. Köpta biljetter återlöses ej!

* Avser de som är medlemmar i föreningen Jazz i Mariefred eller annan jazzklubb ansluten till Jazz i Sörmland. Gäller bara mot uppvisande av medlemskort.

Biljetter via Tickster.com samt i entrén konsertkvällen i mån av tillgång.

Föreningen Jazz i Mariefred i samarbete med Scenkonst Sörmland
samarbete

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.