Rena Rama Jazz

Jazz i Mariefred 2015 är spelglädje som bara uppstår när två musiker som spelat tillsammans ett helt liv ses och tillsammans med en vild trummis intar Rikssalen på Gripsholms slott. För oss gäller det bara att spetsa öronen, koppla av och njuta. De spelar för oss två kvällar och den ena är inte den andra lik. Musiken föds i samspelet.

Palle Danielsson och Bobo Stenson möttes unga. Som mycket begåvade musiker fick de tidigt möjlighet att spela med de främsta musikerna både här och i världen. Historierna är många från det gemensamma musikerlivet. Bland annat när Palles Ford Falcon tog dem på en äventyrlig Europaturné där de kom hem lika panka som när de åkte och Palle fick lämna sin kamera i pant på hotellet i München. Och hur en nyckel till Radiohusets överspelningsrum – som hade en fin flygel – öppnade för långa jam med alla musikervänner. Otroligt att tänka sig i vår ängsligt övervakade tid?

Under tidigt 70-tal startade de kultgruppen Rena Rama. Den första svenska jazzgrupp som lät sig påverkas av musik från andra kulturer. ”Tillsammans” var tidens melodi och kollektivboende i Sörmland inspirerade Palle att bosätta sig i skogen utanför
Mariefred.
renarama1976
Ett annat ikonisk samspel blev Jan Garbarek-Bobo Stenson Quartet som varade tills pianisten Keith Jarrett ”knyckte” alla Bobos musiker till sin European Quartet. Men det hindrade inte Palle och Bobo att fortsätta spela tillsammans bl. a. i Sister Maj’s Blouse – en hyllning till alltför tidigt bortgångne vännens och mentorns Börje Fredrikssons musik – och i ”världens bästa husband” på legendariska jazzklubben Village i Västerås.

Nu får du träffa dem på Gripsholms slott 31 juli och 1 augusti. Rena Rama Jazz tillsammans med hälften så gamla trummisen Jon Fält. Som sagt bara att koppla av och njuta! Biljetter finns redan att köpa via www.tickster.se.

Musiker:
Bobo Stenson, piano
Palle Danielsson, bas
Jon Fält, trummor

Arrangör Jazz i Mariefred

Konserten hålls i rikssalen på Gripsholms slott. Biljetter finns på www.tickster.se och från och med Ångans dag i Mariefreds bokhandel, kvarvarande biljetter säljs konsertkvällarna i kassan på slottet mot kontakt betalning eller med Swish. 250 kronor och 200 kronor för medlemmar i Jazz i Mariefred och övriga jazzklubbar i Sörmland. Medlemmar visar upp sina kort tillsammans med biljett i kassan. En förköpsavgift på 20 kronor tas ut av både Tickster och bokhandeln. Biljettläget inför konsertkvällarna kommer att läggas ut på vår hemsida www.jazzimariefred.se där du också kan läsa mer om musikerna.

Vi återkommer om härliga möjligheter att äta och dricka före och efter musiken i samarbete med Gripsholms Värdshus. För övernattning kontakta Gripsholms Värdshus 0159-347 50. Sök också på www.booking.com för övrigt boende eller ring turistinfo 0159-297 90. Se till att boka så snabbt som möjligt. Det är ont om rum i Mariefred.

Bie Seipel – ordförande
bie.seipel@gripsholmsfabrik.se

Fredag 31 Jul kl. 19.00 – Köp biljett!
Lördag 1 Aug kl. 19.00 – Köp biljett!

Biljetter 250 kr (200 kr för medlemmar*)
Förköp (+ 20kr) via Tickster och fr.o.m. 6 Juni även i Mariefreds bokhandel samt försäljning i entrén konsertkvällen i mån av tillgång.

*Avser medlemmar i föreningen Jazz i Mariefred eller annan jazzklubb ansluten till Jazz i Sörmland.

1 svar på ”Rena Rama Jazz

  1. Pingback: Peter Erskine, Rita Marcotulli och Palle Danielsson – Lyssnarkatten

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.