Jazz i Mariefred + Aktivum = UngJazzScen

Nu testar vi UngJazzScen, ett samarbete mellan Aktivum och Jazz i Mariefred. En enkel scen för alla som är nyfikna och vill träffa morgondagens jazzstjärnor.

Först ut är Nils Henriksson från Strängnäs som kommer med ett band med Anton Jonsson på trummor och Jonas Nilsson på bas. Kanske något blås också.

Nils har aldrig funderat på att göra något annat än musik. -Det är allt jag tycker om att göra. Jag är intresserad av komposition och improvisation och allt som händer däremellan. Jag har spelat allt från i rockband till kyrkorgel. Jag kommer inte från någon musikalisk familj men kyrkan blev mitt fritids. De har otaliga musikresurser och man har möjlighet att få gratis undervisning, säger Nils. Varken Nils eller hans familj har en kyrklig bakgrund men han har upplevt en stor generositet från kyrkans sida att dela med sig av de musikaliska resurserna.

Musikklass på Södra latin i Stockholm blev hans gymnasieval och nu går han på Skurups folkhögskola och pluggar jazzpiano.

Tidigare i år fick han ta emot SKAPs jazzkompositionspris på 10 000 kronor. Priset delades ut på Fasching i av SKAP:s hedersmedlem Bengt-Arne Wallin.

Jazz i Sörmland gav honom förra året ett stipendium för resa till och deltagande i Riksförbundet Svensk Jazz veckokurs i Härnösand.

Nu har vi möjlighet att uppleva Nils och hans musik på Aktivum. I entrén löser du ett medlemskap som sedan ger dig tillträde till Aktivums alla evenemang. Även till kommande UngJazzScen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.