Hjälp Orkester Journalen att överleva!

”Orkester Journalen befinner sig i ett underligt dilemma: Många anser att den är vitalare och mer läsvärd än på länge. Samtidigt har tidskriften för få prenumeranter för att överleva på sikt.” Det konstaterar tidsriftens redaktör Lars Grip som nu går ut med ett upprop för att rädda Sveriges enda jazztidskrift som nu varit en självklar informationskälla för svenska jazzdiggare i över 75 år.

Såhär skriver Lars Grip i sitt upprop:

Orkester Journalen, världens äldsta jazztidning, befinner sig i ett underligt dilemma: Många anser att den är vitalare och mer läsvärd än på länge. Samtidigt har tidskriften för få prenumeranter för att överleva på sikt. Jag hoppas att vi kan vara överens om att jazzen i Sverige behöver Orkester Journalen. Och nu vädjar jag till alla jazzälskare att ställa upp för att stödja OJ genom att prenumerera! Det finns inget annat sätt att säkra OJ:s framtid! Jag är mycket medveten om den enorma insats som ni i klubbarna gör för att hålla svensk jazz levande. Jag hoppas att det engagemanget också kan inrymma OJ. Vi behöver SJR-medlemmarnas aktiva stöd genom att ni prenumererar. Annars kommer det inte att finnas något jazzmagasin i Sverige. Jag har haft kontakt med Thomas Olsson (Jazz i Malmö) som är SJR:s representant i OJ:s styrelse och han stödjer denna vädjan till er!
Ungefär 700 av SJR:s 20 000 medlemmar prenumererar på OJ. Om antalet fördubblades, skulle OJ kunna bli ännu bättre och utvecklas i lugn och ro. Så små är marginalerna. Så hjälp OJ att få nya prenumeranter! Ta upp detta på era konserter och möten, eller skicka detta brev vidare till medlemmarna. SJR ger medlemmarna 50 kronor i rabatt för prenumeration. Det betyder 370 kronor för sex 100-sidiga nummer av nya OJ. Prenumerera kan man göra på tre sätt:

# Gå in på www.orkesterjournalen.com och klicka på fliken ”prenumerera”
# Skicka ett mejl till oj@swedejazz med namn och adress, så skickar vi ett inbetalningskort
# Ring oss på 08–407 17 45
# På vår hemsida hittar ni alltid senaste jazznytt, med recensioner, reportage och kommentarer. www.orkesterjournalen.com

Bästa hälsningar
Lars Grip
Redaktör för Orkester Journalen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.