5 & 6 aug Jazz i Mariefred 2011

Vi firar 10-årsjubileum med Palle Danielsson som musikaliskt nav. I år har han bjudit in Jonas Kullhammar – en jättekul turbo i jazzvärlden. Redan som 22-åring jämfördes han av den underbara jazzkritikern Ingmar Glanzelius med Thelonious Monk. Sedan dess har han som saxofonist och kompositör överösts med belöningar och spelat med massor av begåvade musiker. Han har startat egna skivbolaget Moserobie som givit ut över 100 plattor och tillsammans med sin far har han startat musikskolan Musikania i Nacka. Dessutom har han fru och två barn som han bryr sig om. Han är helt enkelt kul och han ser till att ha kul.

Då hans basist förra året tog ledigt passade han på att ragga upp basikonen Palle, som han blygt närmade sig. Det blev en urkul turné runt landet. Nu får vi njuta av det i en ny tappning. Hans trummis är också upptagen i augusti så det blir en spännande överraskning vem som tar den platsen [Vi välkomnar trummisen & slagverkaren Christopher Cantillo! Uppdaterat 11 maj]. Klart är i alla fall att Hans fina pianist Torbjörn Gulz kommer. Som vanligt blir det två överraskande kvällar som inte liknar något annat.

Vi är glada över vårt långvariga samarbete med Grafikens Hus som fortsatt är platsen. Nytt i huset är Elsas Skafferi som nu har hand om kaféet och borgar för att du kan få god mat och dryck till musiken.

Så plocka nu fram kalendern och boka av en eller båda av de här kvällarna! Mer följer här på hemsidan.

Välkommen
önskar Bie och resten av styrelsen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.