Palle och hans vänner – 2014

Som vanligt har basisten Palle Danielsson bjudit in några av sina vänner till Mariefred första helgen i Augusti för att under ett par kvällar lira  för oss och för att ’bara’ umgås. I år består gänget av följande musiker:

Palle Danielsson, bas
Terje Sundby, trummor
Anders Persson, piano
Ove Ingemarsson, sax

TheSecondTimeAroundAndres, Terje och Palle är aktuella med liveskivan ”The Second Time Around” som spelades in på Umeå jazzdagar 2012 och släpptes sept 2013 (Lyssna på Spotify längre ner på sidan). Skivan har fått lysande recensioner, bl.a i Orkesterjournalen, GP och Dalademokraten. När trion kommer till Mariefred är de förstärkta med Ove Ingemarsson, saxofon.

 

Joakim Milder, professor i ensemble och improvisation inleder (Fredagens konsert) och knyter samman den improviserade musikens historia med samtiden.

På grund av den tragiska branden i Mariefred den 16 Mars där Grafikens Hus och hela kungsladugården totalförstördes har vi tvingats flytta jazzkvällarna till nya lokaler. Och det är inte vilka lokaler som helst, den 1 & 2 Augusti lirar ’Palle och hans vänner’ i rikssalen på Gripsholms slott.
Köp biljett till Fredag den 1 Augusti
Köp biljett till Lördag den 2 Augusti

1 svar på ”Palle och hans vänner – 2014

  1. Pingback: Semestern började och slutade med musik | Avtryck & funderingar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.