Föreningens historik

Jazz i Mariefred

Föreningen Jazz i Mariefred fanns iofs tidigare fast i annan form och annat namn, men 2002 körde vi igång igen efter att tidigare förening dött ut. Första året efter nystarten hade vi ett tält på Kyrkoplan mellan Värdshuset och kyrkan, andra året i ett större tält i värdshusets trädgård där vi körde två kvällar plus dagkonserter i kyrkan. Sen flyttade vi in i personliga favoriten Grafikens Hus. Första året (2004) där körde vi första året ”bara” en kväll. Sedan två kvällar, både fredag och lördag ända fram till och med 2016. Genom åren har Palle Danielssons vänner som gästat oss blivit många. Se: Palles vänner genom åren!

Kungsladugården i Mariefred och därmed Grafikens Hus brann tragiskt ner en natt i mars 2014. Den dåvarande slottsfogden ringde omgående och välkomnade klubben att använda slottets rikssal som provisorisk utväg ur den uppkomna situationen.

För övriga gig huserar vi i Gripsholms Värdshus och på kulturscenen i Mötesplats Biohuset Mariefred.

Konserthistorik finns under fliken Historik, och   Club Swing och UngJazzScen