Föreningen

Jazz i Mariefred är en jazzklubb som i 15 år arrangerat ett årligt återkommande tvådagarsevenemang i tätt samarbete med basisten Palle Danielsson, som bjuder in vänner från när och fjärran till Mariefred. Ett evenemang som går under namnet ”Jazz i Mariefred – Palle och hans vänner” som också är tätt kopplat till ”UngJazzScen” då ungdomar bjuds in för att träffa musikerna och lyssna på konserten. Utöver det en till två övriga konserter med mestadels nutida jazz.

UngJazzScen är vår arena för unga musiker och till för att sprida jazzmusiken till en yngre publik. Mer om det under fliken ”UngJazzScen”.

Club Swing är som namnet antyder vår avdelning för swing- och tradjazz där vi sista söndagen i månaden arrangerar konsert på Gripsholms värdshus. Mer om det under fliken ”Club Swing”. Nästa konsert söndagen 24 april kl.18.00 med KIRK QUINTET. Club Swing är ett samarbete mellan Jazz i Mariefred och Gripsholms Värdshus.

I Grafikens Hus som vi saknar höll vi till med våra konserter mellan 2004 och fram till branden som totalförstörde Grafikens Hus den 16 mars 2014. Numera arrangerar vi våra konserter i Rikssalen på Gripsholms slott med ”Jazz i Mariefred – Palle och hans vänner”. Club Swing kör vi på och i samarbete med Gripsholms värdhus. Och med övriga evenemang håller vi mestadels till i Biohuset Mariefred.

Vi är anslutna till Svensk Jazz, samt Jazz i Sörmland.

Bli medlem

Medlemsavgift: 150 kronor för enskild medlem och 200 kronor för ett familjemedlemskap. Familjemedlemskap omfattar samtliga familjemedlemmar som bor på samma adress. Ungdomar < 22 år, eller studerande(CSN) kan lösa ett ungdomsmedlemskap för 50 kronor. Bg: 5309-4868.

Som medlem får ni nyhetsbrev med information vad som är på gång först av alla. Ni får även möjligheten att vara med att utveckla och förändra. Som medlem så kommer du in till medlemspris på våra evenemang. Likaså på andra sörmländska jazzklubbars arrangemang. Gäller mot uppvisande av giltigt medlemskort.

För att bli medlem behöver du bara fylla i formuläret här!

Välkommen som medlem i Jazz i Mariefred!