Bie Seipel slutar som ordförande

Efter femton år som ordförande i föreningen tackar Bie Seipel för sig. Styrelsen har beslutat att Tomas Ekström fungerar som ordförande fram till årsmötet 2017.

IMG_1909

Palle Danielsson tackar Bie Seipel för femton år av gott samarbete då Bie nu avgår efter just 15 år som ordförande för föreningen Jazz i Mariefred.

IMG_1921

Tomas Ekström som nu tar över ordförandeklubban i föreningen Jazz i Mariefred tackar av avgående ordföranden Bie Seipel.

2 svar på ”Bie Seipel slutar som ordförande

 1. Varmt tack för den fina avtackningen i samband med konserterna på slottet! Jag är stolt och glad över den framtån vi fått genom åren med samarbetet med Palle Danielsson. Många av våra jazzstjärnor har kommit hit för att spela med Palle i något som skulle kunna sägas vara resultatet av en jazzworkshop. Helt unika konserter bara för detta tillfälle. Jag är också glad över vårt samarbete med Strängnäs kommun och det vi kunnat göra för att uppmuntra unga musiker som är intresserade av improviserad jazz. Att träffa sina hjältar i konsert och clinic har betytt mycket för de som deltagit. Att föreningen överlevt i denna lilla stad har också mycket berott på våra enkla Diggarkvällar – ett sätt att lyssna på den bästa jazzen utan allt ansvar och alla oro för att få ihop ekonomin. Mats Werner som var ordförande för Jazz i Sörmland under många år framhöll Jazz i Mariefred som ett exempel på hur man kunde göra utan att krokna och lägga ner föreningen.

  Nu har föreningen också sitt nya samarbete med Gripsholms Värdshus Club Swing som under Tomas Ekströms ledning framgångsrikt arbetar med den klassiska jazzen. Mer om det på denna sida. Jag ser med spänning fram mot det nya som händer.

  Mina gamla kamrater hoppas jag träffa både i föreningen och i mer privata sammanhang. Min första styrelse har ett alldeles eget rum i mitt hjärta. Mina ärrade kämpar som hållit ställningarna i sådär 14 år.

  Och så till sist äras den som äras bör; inget skulle nå ut riktigt om jazzen och inga impulser komma oss till del inom jazzen om inte Olle Rådström fanns!

 2. Ja, Du är sannerligen värd ett Stort Tack, Bie!
  Som ordförande i Jazz i Sörmland och då jag satt i riksförbundets styrelse, hade jag ofta anledning att peka på Mariefredsklubben som exempel på positiva idéer som utvecklar jazzklubben som företeelse snarare än avvecklar den, vilket sker på så många andra håll i landet. Svenskt föreningsliv överhuvudtaget behöver människor som Du, Bie! Människor med ett öppet sinne, nyfikenhet och förmåga att tänka i nya banor. Människor som förmår ta tillvara det lilla och nära och utifrån det bygga en stark utveckling. Jazz i Mariefred startade som länets minsta klubb med ett enda årligt arrangemang men växte såväl medlemsmässigt som arrangemangsmässigt. En starkt bidragande orsak, som jag också ofta framhöll, var den klubbinterna verksamheten, spisarkvällarna! En klubb ska ju just vara en klubb, en mötesplats för människor med gemensamma intressen, där man träffas och har trevligt och utbyter – i det här fallet – jazzmusikaliska idéer och upplevelser. De allra flesta s.k. klubbar runt om i landet har istället kommit att bli enbart konsertarrangörer, utan någon ”medlemsvårdande” verksamhet.
  Tack för Din insats – för jazzen och för allt annat – Bie! Och måtte Din efterträdare vårda Ditt arv med samma öppenhet, nyfikenhet och utvecklingsvilja.
  MATS WERNER
  Senior Advisor JAZZ I SÖRMLAND

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.